pasica

Sretan Uskrs

Cijenjeni članovi naše Udruge!

Želim da slaveći Uskrs uđemo u bolje zdravstveno razdoblje. Nažalost ovo je drugi Uskrs kako živimo u pandemiji i ograničenjima kretanja, rada, odlučivanja i aktivnostima.

Naša krovna organizacija CESMA je obavijestila Europsku Uniju o problemima cijepljenja pomoraca. EU Komisija je brzo odgovorila  i obavijestila predsjednika kap. Hubert Ardillona o svojim aktivnostima i želji da se iznađe čim prije rješenje cijepljenja za pomorce. Obavijestili su WHO o željama  EU pomoraca o problemima za cijepljenje. No, dotle ćemo se morati izboriti za cijepljenje protiv COVID19, kroz naše nacionalno zdravstvo. Za koji dan će se održati sastanak u MMIP u svezi ovoga problema cijepljenja naših pomoraca. Vidjeti ćemo kakav će zaključak donijeti.

Naša Udruga je zaokupljena organizacijom skupštine CESMA u Rijeci , a koja bi se trebala održati 16. I 17. rujna ove godine. Podršku za održavanje ove skupštine dala je i naša ZHUPK-a kojom u jednogodišnjem mandatu presjeda Udruga kapetana iz Raba. Polovinom travnja mjeseca će biti Online sastanak sa predsjednikom CESMA i vidjeti ćemo koji zaključak će se donijeti.

Želim Vam dobro zdravlje, našim pomorcima redoviti ukrcaj i iskrcaj sa broda i da budu zdravi.

Sretan Vam Uskrs i lijepo ga provedite sa svojim familijama.

Jurko Karninčić

Predsjednik Udruge

Udruga pomorskih kapetana resize

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

korana stojčić

tiskara sušak

erste