pasica

Sredstva s ovogodišnjeg Kapetanskog bala za pomoć Veslačkom klubu Jadran!

veslački-klub-jadran1-660x330

Tradicionalni Kapetanski bal u organizaciji Udruge pomorskih kapetana sjevernog Jadrana „Kraljica mora“ održat će se 1. prosinca s početkom u 20 sati u hotelu Bonavia

Udruga, koja okuplja stotinjak bivših i sadašnjih kapetana s područja Sjevernog Jadrana i šire, bavi se očuvanjem riječke pomorske tradicije te povezivanjem s organizacijama čiji je rad vezan uz more, što stoji i u ideji ovogodišnjeg Kapetanskog bala.

Sredstva koja će se prikupiti tijekom bala namijenjena su Veslačkom klubu Jadran koji je proteklog tjedna zbog jakog nevremena pretrpio veliku materijalnu štetu.

veslački-klub-jadran3

Prema riječima predstavnika udruge Jurja Karninčića i Vita Pavešića, „Kraljicu mora“ i Veslački klub Jadran prije svega povezuje more, što je još jedan od motiva da se ovogodišnji događaj posveti riječkim veslačima.

„Drago mi je da smo uspostavili suradnju kojom ćemo pomoći elitnom klubu koji obilježava sportsku Rijeku“, rekao je Karninčić, usput dodavši kako će Rijeka biti domaćin sastanka Udruge zapovjednika Europe CESMA, i to 2020. godine.

Kapetanski-bal-za-pomoć-Veslačkom-klubu-Jadran

Predsjednik „Jadrana“ Ivo Zrilić zahvalio je udruzi na inicijativi te pozvao sve donatore koji žele pomoći klubu da kontaktiraju njegovo vodstvo.

„Posljednje velike nevere nanijele su klubu veliku štetu, oštećen je krov prostorija kluba na Delti te dio sportske opreme“, napomenuo je Zrilić te kazao kako su članovi i prijatelji „Jadrana“ svojim radom sanirali posljedice koliko su mogli, no kako će ova donacija osigurati nastavak treniranja istom kvalitetom kao i dosad.

veslački-klub-jadran2

Informacije o kupnji ulaznica za Kapetanski bal moći će se dobiti na kontakte udruge pomorskih kapetana, koje stoje 220 kuna po osobi.

Tekst i Foto preuzeti sa www.riječanin.rtl.hr

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

korana stojčić

tiskara sušak

erste