pasica

Skupstina udruge “Titanic 100″ u Bratini

Skupština udruge “Titanic 100″ iz Zagreba održana je 30. svibnja u Bratini u općini Pisarovina. Skupštini smo prisustvovali i mi članovi udruge kapetana sjevernog Jadrana Kraljica mora, jer naša udruga sa udrugom Titanic održava dobre odnose, a veže nas zajednički projekt podizanja spomenika u Rijeci posadi broda Carpathia. Na skupštini je bilo mnogo prijatelja udruge iz BiH, Slovenije, Austrije i Kine.
Skupštini je prisustvovao i načelnik općine gosp.Kovačić, koji je u znak zahvale za uspješnu suradnju uručio kap. Juraju Karninčiću prigodan dar općine Pisarovina.
Težnja udruge Titanic je da se dovrši muzej Titanic u općini, te u tom cilju se gradi jezero gdje bi bili i dva čamca za spašavanje, replike čamaca s Titanica.
Projekt smo podržali a kap. Marinko Dumanić je uz podršku i izrazio zadovoljstvo da se ovdje na kontinentu promovira pomorska Hrvatska.
Skupština je bila obogaćena i kulturnim programom kulturnih društava iz Pisarovine i Bosanske krupe. Za naglasiti je da je u Bosanskoj krupi podignut spomenik brodu Titanic.

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

korana stojčić

tiskara sušak

erste