pasica

Šezdeset godina od tragedije m/t PETAR ZORANIĆ

MT PETAR ZORANIĆ

 

Tanker Petar Zoranić sagrađen je 20.rujna 1959. Godine u riječkom brodogradilištu „:3.Maj“. Bio je dug 192 i širok 25 metara. U to vrijeme bio je najsuvremeniji i najsigurniji tanker i ponos riječkih brodograditelja i zadarskog brodara.

 

Kobne noći 14.12.1960. brod je ukrcao pilota i nastavio plovidbu kroz Bospor. Na mostu su bili: iskusni kapetan Ante Sablić iz Kostrene, turski peljar, II čas.pal. Andrija Grdaković iz Kostrene i kormilar Ivan Karlić iz Kukljice.

Na brodu je bilo 50 članova posade i dvije supruge.

Petar Zoranić je plovio po svim pomorskim pravilima. U jednom trenu na radaru su uočili veliki brod koji je plovio prema njima iz suprotnog pravca, pogrešnom stranom tjesnaca, sjekavši im kurs. Taj grči brod plovio je bez peljara. Na njemu je bilo 40 članova posade i jedna supruga.

U 2,40 sati grčki tanker koji je bio prazan, pramcem se silovito zabio u desnu stranu pramca Petra Zoranića, odnosno u spremnik/tank visoko oktanskog benzina. Tank je eksplodirao tako silovito da se cijeli Bospor zatresao.

Ogromna buktinja plutala je Bosporom.

 

Sretna okolnost koja je većinu pomoraca spasila dogodila se gotovo sat vremena ranije kad je na brod stigla pošta, tako da je većina još bila budna.

Posada se spašavala skakanjem u more, mada to nije bio spas jer je more bilo hladno a morske struje su nosile zapaljenu masu oko broda. Morska struja u tom dijelu tjesnaca je vrlo jaka.

Struja je nosila i buktinju (brod) pa je udario u turski putnički brod. Tako je došao do obale i nasukao se na pličaku. Tu je gorio još 55 dana.

 

Nažalost tešku nesreću nisu preživjeli:

zapovjednik Ante Sablić, II čas.pal. Andrija Grdaković, III čas.pal. Vasilije Martinović, RTG Marijan Bosanac, Vježbenik RTG Radomir Raduljić, kadet Ranko Kasun, kormilar Dinko Škifić, kormilar Ivan Karlić, kormilar Vjekoslav Stanić, II čas.stroja Ivan Hordov, vježbenik stroja Ante Božičević, vođa sisaljki Ante Perušić, mehaničar Ante Miočić, električar Miroslav Strenja, mazač Stjepan Višković, ložač Marko Radan, ložač Josip Katačić, čistač stroja Šime Nemarić, I kuhar Jure Žunić, I konobar Mate Dorkin i II konobar Zlatko Ivoš.

 

U tragediji poginuo je 21 član posade Petra Zoranića i 29 članova sa grčkog broda, turski peljar i dva carinika. U domovinu su dopremili tijeka Stjepana Viškovića i Marka Radana. Tijela kap.Ante Sablića i 18 pomoraca nestali su u plamenu

 

Zapovjednik Ante Sablić, II čas.pal. Andrija Grdaković, vježbenik stroja Ante Božičević i vođa sisaljki Ante Perušić bili su mještani Kostrene.

 

Ovo je tragedija koja je ostavila veliki trag na žive i nestale pomorce, njihove obitelji ali i na opimorstvo općenito. Nakon nje u Bosporu su određene separacijske zone plovidbe, te se danas sugurnije plovi tim područjem.

 

Nek im je mirno more nebesko

 

Marica Njegovan

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS

erste