pasica

Reakcija na članak “Priča koja je promjenila svijet”, kap. Ivica Slavica

Molim da objavite na Vašem portalu odgovor kap. Ivici Slavici na članak koji je napisao pod naslovom :
“Priča koja je promjenila cijeli svijet”
Poštovani kolega, sa večinom Vaših objava se slažemo, ali u vašem tekstu prozvali ste Udruge kapetana zbog nedovoljne aktivnosti u odnosu na status naših pomoraca .
Uvijek se može više i bolje ali sa sigurnošću možemo utvrditi da je Zajednica udruga pomorskih kapetana najviše upozoravala  i aktivno sudjelovala u Izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika i to upravo u dijelu koji se odnosi na socijalni i porezni  status pomoraca.
Nadalje ,dostavljali smo primjedbe i rješenja za rješenje statusa pomoraca koji ne mogu ispuniti minimalne dane u plovidbi dok traje COVID kriza, Sjetite se da smo u problematiku uključili smo g. Piculu , ministra Beroša, i ministra Butkovića sa kojima smo bili u neprekidnom dijalogu i riješili poreznu olakšicu ( nemogućnost ispunjavanja 183 dana u plovidbi zbog bolovanja u domovini , smrti , boravka na tečajevima  ,Covida idr ), što se može vidjeti iz statističkih podataka nadležnog Ministarstva.
Sigurni smo da se ova zakonska rješenja mogu još dorađivati , ali su ipak brojna pitanja rješenja.
Nije korektno ni hrvatski sindikat pomoraca spominjati u negativnom kontekstu jer smo zajedno sa njima radili na tome.
Na pitanjima statusa pomoraca stalno radimo i šaljemo primjedbe nadležnim tijelima.
Pozivamo sve naše  kolege da nam se jave sa pitanjima i primjedbama, pa i Vas. Stoga Vas još jednom molim da se pridružite Udruzi iz Šibenika i da zajedno sa Vašim primjedbama, a našim zajedničkim radom pomognemo da naši pomorci kvalitetnije rade a, njihove obitelji ljepše žive.
Pisanjem i neargumertiranim kritikama samo smo razjedinjeni i slabiji stoga Vas molim da još jednom budemo zajedno i jači u našem zajedničkom cilju.
Ovako samo dajemo kritičarima svega i svačega, a koji se kriju pod nekim nadimcima  da neukusno komentiraju sve napore koje zajedno ulažemo.
Ljep pozdrav i dobro more
U ime Zajednice Udruga pomorskih kapetana i časnika  u Hrvata
kap. Branko Skorić

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS

erste