pasica

OŠ Kostrena predstavila je svoj školski godišnji projekt

Zahvaljujući jednom od razgovora sa Mr. Alexandros Josephides Deputy Director General and IMO Goodwill Maritime Ambassador dobio sam dozvolu da program „Adopt a Ship“ initiated by the Cyprus Shipping Chamber, predstavim u Hrvatskoj.

u Kostreni Sv. Luciji 25. svibnja održano je javno predstavljanje školskog projekta “Bez busoli” koji se provodio tijekom čitave nastavne godine. S ciljem razvijanja ljubavi prema moru, pomorstvu i pomoračkoj tradiciji, projekt je obuhvatio sve učenike OŠ Kostrena,

Ideja je potekla s Cipra, a do Kostrene ju je doveo Capt. Bero Vranić. Aktivnost ”Adopt a Ship”  inicirala je Cyprus Shipping Chamber u cilju povezivanja osnovnih škola i pomoraca na brodovima kako bi se djeci osnovnoškolskog uzrasta omogućilo učenje na temelju stvarnih životnih iskustava. – More i pomorstvo mogu se zavoljeti boravkom na moru, putovanjima i istraživanjima ali i aktivnostima u školi kao putokaz ka sigurnom stvaranju čvrstih veza Kostrene i mora u budućnosti.

Glavna aktivnost nazvana je “Posvoji brod” i učenici su u svojim razredima pratili kretanje posvojenog broda, na karti označavali rutu, proučavali koordinate, istraživali obilježja flore i faune te kulturne znamenitosti. Komunicirali su s pomorcima, slali i proučavali videozapise, izrađivali prezentacije i bili pravi mali kapetani svojeg posvojenog broda.

Uz prigodan poklon svim gostima: papirnatu barčicu s lijepom porukom, Osnovna škola Kostrena najavila je i nastavak projekta u sljedećoj godini.

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS

erste