pasica

Obilježen Svjetski dan pomoraca

Pomorski fakultet pridružio se svjetskom obilježavanju Dana pomoraca i otvorio vrata zainteresiranima za posjet simulatorima, studentskim predavanjima i predstavljanju projekata. Program je započeo u 10 sati kratkim studentskim izlaganjima o njihovom viđenju svoje pomoračke budućnosti. Vodio ih je IMO ambasador dobre volje, kap. Berislav Vranić, i sam dugogodišnji pomorac. Iako su imali različite puteve do upisa na Fakultet, svi su ovdje s jednim ciljem: zaploviti na raznim brodovima, „vidjeti svijeta“, stjecati nova znanja i iskustva, a možda se i vratiti na Fakultet i i stečenim znanjem i iskustvom podučavati nove naraštaje.

Program je nastavljen predstavljanjem kap. Jurka Karninčića, nadolazeće godišnje skupštine europske udruge kapetana CESMA, koja će se održati u rujnu u Rijeci u organizaciji Udruge kapetana Sjevernog Jadrana „Kraljica mora“.

Tijekom prijepodneva prikazani su i brojni projekti financirani iz fondova Europske unije i koji se provode na Fakultetu, njihov razvoj i trenutna postignuća. Osim djelatnika Pomorskog fakulteta, u njima sudjeluju brojni suradnici iz cijele Republike Hrvatske i Europske unije.

Točno u podne student Alen Mataić zazvonio je fakultetskim zvonom čime se Pomorski fakultet pridružio inicijativi IMO-a. U cijelom su se svijetu točno u podne po lokalnom vremenu, oglasile brodske sirene čime se željela skrenuti pozornost na važnost pomoraca za svjetsko gospodarstvo, podsjetiti zakonodavce i širu javnost na važnost međunarodnog pomorskog prometa za globalno gospodarstvo i dobrobit.

Čestitamo pomorcima njihov dan. Želimo im mirno more, sigurnu plovidbu i sretan povratak kući! Onima na kopnu želimo dobar odmor i nove ukrcaje.

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS

erste