pasica

Obilježen Svjetski dan pomoraca

Pomorski fakultet pridružio se svjetskom obilježavanju Dana pomoraca i otvorio vrata zainteresiranima za posjet simulatorima, studentskim predavanjima i predstavljanju projekata. Program je započeo u 10 sati kratkim studentskim izlaganjima o njihovom viđenju svoje pomoračke budućnosti. Vodio ih je IMO ambasador dobre volje, kap. Berislav Vranić, i sam dugogodišnji pomorac. Iako su imali različite puteve do upisa na Fakultet, svi su ovdje s jednim ciljem: zaploviti na raznim brodovima, „vidjeti svijeta“, stjecati nova znanja i iskustva, a možda se i vratiti na Fakultet i i stečenim znanjem i iskustvom podučavati nove naraštaje.

Program je nastavljen predstavljanjem kap. Jurka Karninčića, nadolazeće godišnje skupštine europske udruge kapetana CESMA, koja će se održati u rujnu u Rijeci u organizaciji Udruge kapetana Sjevernog Jadrana „Kraljica mora“.

Tijekom prijepodneva prikazani su i brojni projekti financirani iz fondova Europske unije i koji se provode na Fakultetu, njihov razvoj i trenutna postignuća. Osim djelatnika Pomorskog fakulteta, u njima sudjeluju brojni suradnici iz cijele Republike Hrvatske i Europske unije.

Točno u podne student Alen Mataić zazvonio je fakultetskim zvonom čime se Pomorski fakultet pridružio inicijativi IMO-a. U cijelom su se svijetu točno u podne po lokalnom vremenu, oglasile brodske sirene čime se željela skrenuti pozornost na važnost pomoraca za svjetsko gospodarstvo, podsjetiti zakonodavce i širu javnost na važnost međunarodnog pomorskog prometa za globalno gospodarstvo i dobrobit.

Čestitamo pomorcima njihov dan. Želimo im mirno more, sigurnu plovidbu i sretan povratak kući! Onima na kopnu želimo dobar odmor i nove ukrcaje.

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

korana stojčić

tiskara sušak

erste