pasica

Nove naknade za upis plovila

plovila

Prema novoj naredbi o visini naknade za upis brodova, jahti i brodica u upisnike i očevidnike, za upis brodica do sedam metara duljine trupa prilikom prvog upisa od sada je potrebno izdvojiti 100, a za brodice dulje od 7 metara 1.000 kuna. Naknada za prvi upis jahti je smanjena, pa umjesto dosadašnjih 10.000 i 25.000 kuna, vlasnici jahti do 24 metra plaćat će 4.000, a za jahte dulje od 24 metra 8.000 kuna, bez obzira gdje su izgrađene. Također, smanjena je naknada za upis brodova bruto tonaže veće od 10.000 za čiji upis od sada treba izdvojiti 25.000, umjesto dosadašnjih 100.000 kuna.
Iste naknade primjenjuju se i u slučajevima prvog upisa čamaca u očevidnike i upisnike ako naknada nije plaćena kod upisa u očevidnike čamaca.
Nakon usklađivanja resornih ministarstava i definiranjem procedura za upis, do 31. svibnja vlasnicima plovila koji su u privremenom uvozu omogućena je povoljnija carinska kao i povlaštena stopa PDV-a od 5 % – stoji u priopćenju koje smo dobili od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS

erste