pasica

Mapa Nevenka Žunića ”Divovi mora”

Titanic

Na Kapetanskom balu, 24. studenoga 2012. godine u Grand Hotelu Bonavia bit će predstavljena osebujna mapa Nevenka Žunića ”Divovi mora”. Nastala je sa željom da se još jednom prisjetimo dvanaest velikana mora, o ne tako davnom, ali ipak prohujalom vremenu kada su ovi brodovi vladali svjetskim morima.
Grafičko i umjetničko ostvarenje Nevenka Žunića je slikarski izbor iz neponovljivog svjetskog putničkog parobrodarstva, nestalog u 20. stoljeću. Ponovo smo pred nadasve estetski istančanim, poticajnim i kvalitetnim događajem koji je stilski i osjećajima dio voluminoznog ciklusa njegova provjerenoga načina iskazivanja svijeta Zemaljskih mora.

Mnogi su brodovi uistinu predstavljali prave legende bilo veličinom, brzinom, lijepim vitkim linijama brodskog trupa, kao i zahvaljujući hrabrim pothvatima njihovih zapovjednika i posada. Jedan od tih brodova zauzima u povijesti pomorstva posebno mjesto: parobrod Carpathia koji je sudjelovao pri spašavanju brodolomaca s Titanica.
Carpathia, Mauretania, Titanic, Aquitania, Homeric, Ile de France, Europa, Bremen, Rex, Normandia, Queen Mary, United States… samo su dio ogromne flote linijskih putničkih brodova tog doba. Ovi brodovi povijesna su baština cijeloga svijeta, a svoj radni vijek na njima proveli su brojni narodi, među kojima je bilo i mnogo Hrvata – Primoraca, Dalmatinaca i Istrana.

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

dogma nekretnine

facebook kraljica mora

damaco

cesma

maritime connector

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

adrialibar

libar

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS