pasica

FOTOGRAFIJE IZ BRESTA

Brest

“Kvarner i Istra u Brestu 2012″ izložba je fotografija Mladena Šćerbe, otvorena 25. siječnja u Čitaonici Gradske knjižnice Rijeka.
Riječ je o fotografijama nastalim lani na Festivalu mora i mornara u Brestu (Bretanja, Francuska) na kojem su nastupile i tradicijske barke Kvarnera i Istre: rapska laja, lovranski guc, kvarnerski guc, krčka pasara i rovinjska batana. Predstavljena je i viška falkuša, te postavljen šator Kvranera i Istre sa statusom posebno počašćenog gosta Festivala.
Nastup Hrvatske, odnosno Kvarnera i Istre, polučio je veliki interes publike (milijun posjetitelja Festivala) i stručne javnosti. Posebno valja istaknuti iskazane mornarske vještine u gotovo svakodnevnim jedrenjima naših posada, danju i noću, među velikim jedrenjacima, mnoštvu barki i drugih plovila.
Nastup na Festivalu mora i mornara u Brestu organiziran je na inicijativu Koordinacije Udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske ribarske i brodograđevne baštine Sjevernog Jadrana. O autoru i fotografijama na izložbi je govorio Nedo Pinezić, a o velikom uspjehu manifestacije u Brestu, prof.dr.sc. Robert Mohović.

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

dogma nekretnine

facebook kraljica mora

damaco

cesma

maritime connector

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

adrialibar

libar

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS