pasica

Dvadeset i šesta generalna Skupština CESMA

Dvadeset i šesta generalna Skupština CESMA održana je u Rijeci dana 16. i 17.rujna.

Skupština je posvećena pomorcima herojima, koji plove u ovim uvjetima pandemije COVIDa-19.
Skupštini je prisustvovalo sedamnastero predsjednika Udruga zapovjednika iz Europe. Izvršni odbor CESMA je održan 16. rujna u prostorima Guvernerove palače, gdje je izabran novi predsjednik CESMA kap. Dimitar Dimitrijev, koji je naslijedio kap. Hubert Ardillon. Potpredsjednik je kap. Giorgio Ribarić a sekretar CESMA je Marion Bardell.
Na Skupštini je prisustvovalo pedeset uzvanika. Među uzvanicima su bili i Primorsko goranski župan gospodin Zlatko Komadina, diredtor sigurnosti plovidbe MMIP Hrvatske kapetan Siniša Orlić, gospođa Lelas Turak pročelnica gradonačelnika Rijeke. Domaćin Skupštine u ime organizatora kapetan Juraj Karninčić pozdravio je nazočne i zaželio dobar rad Skupštine CESMA. Predavači su bili: kap. Mario Zorović, koji je obavijestio prisutne o hrvatskim pomorcima u svijetu pomorstva. Kap. Bero Vranić o stjecanju uvjeta za certifikat o Master Chartered cert., Profesor Vlado Frančić govorio je o uvjetima i studiranju na Pomorskom fakultetu u Rijeci, te profesor Josip Orović o postotku sumpora u gorivima i njihovim štetnostima.
Boravkom u Rijeci posjećen je Pomorski fakultet i nove prostorije fakulteta u luci Torpedo. Ovom prigodom kap. Luciano Keber je upriličio izložbu svojih modela brodova, koju su posjetili članovi CESMA.
Završna večer se održala na botelu Marina gdje su dodijeljene plakete i zahvalnice učesnicama Skupštine CESMA.
20210916_092503

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS

erste