pasica

Dvadeset i šesta generalna Skupština CESMA

Dvadeset i šesta generalna Skupština CESMA održana je u Rijeci dana 16. i 17.rujna.

Skupština je posvećena pomorcima herojima, koji plove u ovim uvjetima pandemije COVIDa-19.
Skupštini je prisustvovalo sedamnastero predsjednika Udruga zapovjednika iz Europe. Izvršni odbor CESMA je održan 16. rujna u prostorima Guvernerove palače, gdje je izabran novi predsjednik CESMA kap. Dimitar Dimitrijev, koji je naslijedio kap. Hubert Ardillon. Potpredsjednik je kap. Giorgio Ribarić a sekretar CESMA je Marion Bardell.
Na Skupštini je prisustvovalo pedeset uzvanika. Među uzvanicima su bili i Primorsko goranski župan gospodin Zlatko Komadina, diredtor sigurnosti plovidbe MMIP Hrvatske kapetan Siniša Orlić, gospođa Lelas Turak pročelnica gradonačelnika Rijeke. Domaćin Skupštine u ime organizatora kapetan Juraj Karninčić pozdravio je nazočne i zaželio dobar rad Skupštine CESMA. Predavači su bili: kap. Mario Zorović, koji je obavijestio prisutne o hrvatskim pomorcima u svijetu pomorstva. Kap. Bero Vranić o stjecanju uvjeta za certifikat o Master Chartered cert., Profesor Vlado Frančić govorio je o uvjetima i studiranju na Pomorskom fakultetu u Rijeci, te profesor Josip Orović o postotku sumpora u gorivima i njihovim štetnostima.
Boravkom u Rijeci posjećen je Pomorski fakultet i nove prostorije fakulteta u luci Torpedo. Ovom prigodom kap. Luciano Keber je upriličio izložbu svojih modela brodova, koju su posjetili članovi CESMA.
Završna večer se održala na botelu Marina gdje su dodijeljene plakete i zahvalnice učesnicama Skupštine CESMA.
20210916_092503

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

korana stojčić

tiskara sušak

erste