pasica

DVADESET GODINA UDRUGE POMORSKIH AGENATA

agenti

Udruga pomorskih agenata Hrvatske održala je 23. ožujka redovitu godišnju skupštinu i tom prilikom svečano obilježila svoju 20. obljetnicu. Udruga pomorskih agenata Hrvatske stalna je članica međunarodnih udruženja FONASBA (Federation of National Association of Ship Brokers and Agents) i ECASBA sa sjedištem u Londonu. Poseban akcent u daljnjem radu stavlja se na potrebu edukacije, zato jer pristupanjem u EU preuzimamo brojne nove obveze po pitanju carinskih propisa i postupaka, kontrole tereta i brodova, ekologije i pomorskog prava, te agenti o svemu trebaju biti obavješteni i znati kako postupati.
Udruga je prije nekoliko godina pokrenula vlastiti godišnji projekt NAGRADA NAJBOLJI AGENT. U pojedinačnoj konkurenciju nagradu je dobio Božo Pašalić iz agencije LIBURNIA jer je tijekom prošle godine obavio agenturu na 150 brodova i istaknuo se pravovremenom pomoći nastradalom nadzorniku ukrcaja na brodu koji je pao u brodsko skladište. Za najbolju agenciju u prošloj godini proglašen je riječki JADROAGENT.
Ove godine dodjeljena su i tri nova certifikata “FONASBA Quality Standard” koje su dobile agencije ALIANCA, BANDIĆ i AURORA NAVIGATIO nakon što su ispunile sve propisane kriterije za dobivanje certifikata.
Ostale fotografije s godišnje skuptine Udruge pomorskih agenata Hrvatske pogledajte u GALERIJI portala.

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS

erste