pasica

“Divovi mora” u Konobi “Feral”

konoba-feral

U popularnoj riječkoj Konobi “Feral” izložene su slike iz predivne mape slikara Nevenka Žunića ”Divovi mora”. Slike su nastala sa željom da se još jednom prisjetimo dvanaest velikana mora koji su vladali svjetskim morima. Nesumnjivo smo, dakle, pred estetski istančanim, poticajnim i kvalitetnim događajem koji je kreirao Nevenko Žunić, uz logistiku svestranog Marina Anića, voditelja Konobe “Feral”.
Predstavljeni brodovi prave su legende, a svojom veličinom, brzinom i lijepim vitkim linijama brodskog trupa, mame uzdahe i u sjećanjima. Jedan od tih brodova je i parobrod “Carpathia” koji je s hrvatskom posadom sudjelovao u spašavanju brodolomaca s “Titanica”. “Carpathia” je punih jedanaest godina, od 1903. do 1914. plovila na relaciji Rijeka – New York.

Gosti u Konobi “Feral” mogu svakodnevno pogledati brodove “Carpathia”, “Mauretania”, “Titanic”, “Aquitania”, “Homeric”, “Ile de France”, “Europa”, “Bremen”, “Rex”, “Normandia”, “Queen Mary”i “United States”. Cijelu jednu flotu linijskih putničkih brodova tog doba, koji su povijesna baština cijeloga svijeta, a svoj radni vijek na njima proveli su i mnogobrojni Hrvati.

erste

kraljica mora logo

kraljica mora

pomorski rječnik

facebook kraljica mora

damaco

cesma

sindikat pomoraca hrvatske

zorovic

pomorski fakultet rijeka

pomorsko dobro

rijeka klik

korana stojčić

tiskara sušak

ICS

erste